A hallei pietizmus és a reformáció - Vándorkiállítás a Teológiai Akadémián

Vándorkiállítás - A hallei pietizmus és a reformáció - Luther Márton követője, August Hermann Francke

Kiállításmegnyitó: 2017. május 8. 10:00 - Sárospataki Református Teológiai Akadémia Szikszai terme előtti társalgó


A kiállítást bemutatja és megnyitja: Dr. Verók Attila, az Eszterházy Károly Egyetem Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszékének tanszékvezető főiskolai docense, a vándorkiállítás magyarországi szervezője

A kiállítás megtekinthető: 2017. május 12-ig!

A hallei Franckesche Stiftungen német nyelvű vándorkiállítása 2016 őszén érkezett Magyarországra és azóta több tucat városban volt már látható. 2017. május 8 és 12 között a Sárospataki Református Teológiai Akadémia első emeleti Szikszai terme előtt is megtekinthető.
A húsz tablóból álló kiállítás Luther Mártontól indul és az ő örökségét mutatja be a mintegy kétszáz évvel későbbi hallei mintán. August Hermann Francke volt a hallei pietizmus elindítója, aki úgy gondolta, hogy Luther gondolatait két évszázaddal később is meg lehet valósítani. Ez a folyamat követhető végig a tablókon Francke személyétől kezdve, az általa létrehozott egyes intézményeken keresztül az európai, illetve az Európán kívüli kapcsolatrendszerig illetve képet kapunk arról is, hogy a mai környezetben hogyan ápolják ezt az örökséget.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!